Гојковић Београдској филхармонији честитала 100. година постојања

Гојковић Београдској филхармонији честитала 100. година постојања

13/06/2023 Off By BERB

Фото: Влада Србије

 

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе Маја Гојковић упитила је Дарку Крстићу, в.д. директора честитку поводом 100 година Београдске филхармоније.

 

„У име Министарства културе и лично име, Вама, ансамблу и свим члановима Београдске филхармоније срдачно честитам 100 година оркестра који је истински симбол музичке сцене Републике Србије.

Од 1923. године до данас, Београдска филхармонија је доследна квалитету и јединственој повезаности са публиком, померајући границе оригиналним и иновативним концептима својих концерата којима је завредeла поштовање како домаће, тако и међународне јавности.

Својеврсном културном дипломатијом, Београдска филхармонија музиком спаја и уједињује народе, а негујући традицију концерата класичне музике на отвореном који окупљају десетине хиљада представника свих генерација, значајно доприноси унапређењу врхунске уметности и развоју будућих музичких великана у нашој земљи.

Верујем да ће једна од најзначајнијих државних инвестиција у области културе – изградња нове концертне дворане отворити још једно златно поглавље у историји Београдске филхармоније.
Честитам још једном век постојања уз жељу да у наредним годинама и у свом дому наставите да нижете успехе на понос наше земље, свих нас и генерација које долазе!“