Размотрена могућност развојне подршке УАЕ за локалне пројекте у Србији

Размотрена могућност развојне подршке УАЕ за локалне пројекте у Србији

12/06/2023 Off By BERB

Фото: Танјуг

 

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић и амбасадор Уједињених Арапских Емирата у Републици Србији Мубарак Саид Ахмед Буршид Ал-Дахерија разговарали су данас о потенцијалној пројектној сарадњи и развојној подршци Уједињених Арапских Емирата за реализацију важних пројеката у јединицама локалне самоуправе у Србији.

 

 

Мартиновић је истакао да је Република Србија мултиконфесионална држава, у којој у слози и миру са српским народом живе бројни припадници других етничких и верских заједница, међу којима су једни од најбројнијих Бошњаци, углавном насељени у југозападној Србији. Додао је да је стицајем тешких историјских околности овај крај остао недовољно развијен у односу на друге делове земље, те да, у складу са државном политиком равномерног регионалног развоја, Влада Србије настоји да додатно оснажи овај крај наше земље.

С тим у вези, тема састанка била је развојна подршка Уједињених Арапских Емирата, која би била значајна за реализацију пројекта изградње зелене пијаце у Сјеници, као и пројекта реконструкције предшколске установе у овој општини.

На састанку је договорено да ће у наредном периоду Министарство и Амбасада УАЕ у Србији наставити комуникацију у вези са потенцијалном пројектном сарадњом.

Саговорници су изразили уверење да ће Република Србија и Уједињени Арапски Емирати наставити да јачају већ снажно пријатељство, које су успоставили и утемељили председници двеју земаља.