Дијалогом пристојних људи решавајмо неразумевања

Дијалогом пристојних људи решавајмо неразумевања

12/06/2023 Off By BERB

Фото: Влада Србије

 

Изјава потпредседнице Владе Републике Србије и министарке културе Маје Гојковић:

 

“Србија је демократска држава и свако има право да се бави политиком, да бира и да буде биран. У Србији свако има право на своје политичко мишљење и став и може да га искаже на начин који је опште прихватљив у пристојном и цивилизованом друштву. Такво понашање је једнако за све. Ако желимо да Србија буде кућа за сваког од нас онда је важно да научимо да толеришемо различитости и да разговарамо, а не да вређамо једни друге и претимо. Србија је земља за све нас, за сву нашу децу, родитеље, комшије, колеге и зато је важно да престанемо да вичемо, јер од буке не чујемо једни друге.

Што се тиче Министарства културе врата за разговор су отворена за све, као и до сада и спремни смо са свима да водимо дијалог шта да урадимо, а да свим уметницима Србије буде боље – да доносимо законе, уређујемо социјални статус, имамо већи буџет намењен култури. За добробит културе није добро пребројавање, поделе на ове или оне, етикетирања, већ слобода стварања, креирање услова за то, улагање у програме и изградњу позоришта, домова културе, концертних сала, културну дипломатију, мобилност уметника како би наступили широм света.

Министарство културе се бави културом, а улица никада ником није добро донела и зато као министар културе позивам све људе који се баве овом делатношћу да спустимо заставе да би се боље видели и разумели и да дијалогом пристојних људи решавамо неразумевања”.