За реконструкцију улице у старом делу Прибоја 20,8 милиона динара

За реконструкцију улице у старом делу Прибоја 20,8 милиона динара

12/06/2023 Off By BERB

Фото: Милош Перић

 

Министар за равномерни регионални развој Един Ђерлек и председник општине Прибој Лазар Рвовић потписали су данас Уговор о суфинансирању пројекта реконструкције дела улице 12. јануар у Прибоју, за који је опредељено 20,8 милиона динара.

 

Министар Ђерлек оценио је да овим пројектом Влада Србије наставља са улагањима у општину Прибој како би се поспешио развој, како општине, тако округа и читавог региона.

Он је оценио да ће реконструкцијом ове значајне улице у старом делу Прибоја, око 4.000 мештана и више од 40 привредника и предузетничких радњи добити боље услове и потпуно савремену инфраструктуру.

Пројектом је, како је истакао, предвиђена потпуна реконструкција дела улице која укључује замену водоводне и канализационе мреже, реконструкцију уличне расвете, као и коловоза и тротоара.

Осим функционалности, како је навео, радови ће допринети и естетској димензији, што је од великог значаја за ревитализацију туризма, будући да су у овом делу града смештене значајне културне и туристичке установе.

Имајући у виду на десетине предузетничких радњи смештених у старом делу града, Ђерлек је истакао да верује да ће пројекат имати одређен утицај на раст запослености и услова за развој предузетништва.

Председник општине Прибој истакао је да изузетно цени напоре које Влада Србије улаже на унапређењу инфраструктуре и животних услова грађана ове општине, додајући да ће реализација овог пројекта допринети, не само унапређењу комуналне и путне инфраструктуре, већ и очувању традиционалног изгледа старог дела града, што је од великог значаја за развој туризма и очување културног наслеђа општине. Такође, како је објаснио Рвовић, један од значајнијих ефеката реконструкције ове за Прибој важне улице, односи се и на спречавање плављења у случају обилнијих падавина, што је у ранијем периоду била учестала појава.

Он је захвалио министру Ђерлеку на директној подршци и настојању да проблеми општина попут Прибоја буду препознати, а пројекти који доприносе развоју подржани, кроз финансирање оваквог и сличних пројеката.

Како је закључио министар Ђерлек, општине попут Прибоја захтевају нарочиту пажњу Владе Србије и свих релевантних инстанци кроз још веће инвестиције, како би се постигао равномернији раст и развој и бољи животни услови за све грађане овог региона.