Користити алтернативне граничне прелазе током празника

Користити алтернативне граничне прелазе током празника

28/04/2023 Off By BERB

Foto: Tanjug

 

„Министарство унутрашњих послова, Управа граничне полиције, поводом предстојећих првомајских празника, током којих се очекује повећан прилив наших и страних грађана на граничним прелазима, позива све да пре поласка на пут провере стање на граничним прелазима“, изјавио је данас Борко Спарић из Управе граничне полиције.

 

„О тренутном стању на граничним прелазима грађани се могу упознати на интернет страници Министарства унутрашњих послова и Ауто-мото савеза Србије“, казао је Спарић.

Како би се избегло стварање гужви и дуго чекање на граничним прелазима, он је апеловао на грађане да користе и алтернативне граничне прелазе – Хоргош 2, Ђала, Рабе, Бачки Брег, Растина, Бајмок и Бачки Виногради.

„Радно време Граничног прелаза Бачки Виногради – Ашотхалом од суботе 29. априла до уторка 2. маја биће продужено, тако да ће прелаз радити од 7 до 22 часа“, прецизирао је Спарић.

Пре поласка на пут, како је указао, неопходно је да грађани провере рок важења пасоша, а ако путују својим аутомобилом и рок важности саобраћајне и возачке дозволе, као и да ли је регистрациона налепница важећа у време путовања.

„Управа граничне полиције свим грађанима који путују ван земље жели срећан пут, а онима који долазе код нас пријатан боравак у нашој земљи“, поручио је Спарић.