Mотивисати девојчице да се определе за занимања у ИКТ сектору

Mотивисати девојчице да се определе за занимања у ИКТ сектору

24/04/2023 Off By BERB

Фото: Марина Јанчевић

 

Mинистар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић угостио је данас девојчице из ОШ „Вељко Дугошевић“, из Београда, у сусрет Међународном дану девојчица у ИКТ сектору.

 

Ове године Међународни дан девојчица у ИКТ сектору обележава се 27. априла. Међународна унија за телекомуникације УН објавила је овогодишњу тему, Дигиталне вештине у свакодневном животу.

Дан девојчица у ИКТ сектору има за циљ да девојчице оснажи приликом одабира будућих професија, да не подлежу стереотипима, већ да се руководе личним интересовањима и талентима.
Министар Јовановић је изразио задовољство што из године у годину континуирано расте број девојчица заинтересованих за разна занимања у ИКТ сектору и закључио да су управо овакви догађаји праве прилике да се додатно охрабре, мотивишу и донесу коначну одлуку за рад у једном од најперспективнијих сектора данашњице.

Удружење пословних жена Србије, 13. годину за редом, је организатор Међународног дана девојчица у ИКТ сектору у Србији.

Институционалну подршку пружа Влада Републике Србије на челу са председницом Владе Аном Брнабић, као вишегодишњом почасном покровитељком ове манифестације, као и Министарство информисања и телекомуникација, Министарство просвете, Министарство науке, технолошког развоја и иновација, Министарство привреде, Министарство туризма и омладине, и Повереник за заштиту равноправности. Такође подршку пружају и UN Women, GIZ, CANSEE Канадско-српско пословно удружење, ИТУ Међународна унија за телекомуникацију и EU SME Week.