Председница Владе честитала Дан Војске Србије

Председница Владе честитала Дан Војске Србије

23/04/2023 Off By BERB

Foto: srbija.gov.rs

 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић честитала је 23. април, Дан Војске Србије, потпредседнику Владе и министру одбране Милошу Вучевићу, начелнику Генералштаба Војске Србије генералу Милану Мојсиловићу и свим припадницима Војске Србије.

 

“Свим припадницима Војске Србије честитам 23. април – Дан Војске Србије. Војска обележава свој дан у сећање и славу на Други српски устанак, а данас баштини славну традицију предака који су се борили за слободу и част Србије и нашег народа.

Данас је наша војска понос наше Србије. Ви сте пре свега фактор стабилности и мира у земљи и целом региону. Поносни смо на вашу снагу, рад и пожртвованост за своју земљу. Увек сте ту када треба да се помогне нашим грађанима у ванредним ситуацијама. Такође, поносни смо на допринос који дајете очувању мира учешћем у мултинационалним операцијама. Зато ћемо наставити да улажемо у развој и опремање наше војске и у стално унапређење материјалног статуса припадника војске.

Честитам вам Дан Војске Србије и сигурна сам да ћете и у будућности сви ви бити понос и снага Србије“, наводи се у честитки премијерке.