Дачић се састао са потпредседником Парламента Таџикистана

Дачић се састао са потпредседником Парламента Таџикистана

08/04/2023 Off By BERB

Фото: МСП

 

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић састао се данас у Душанбеу са потпредседником Парламента Републике Таџикистан Ватанзодом Махмандалијем, на крају своје званичне посете тој земљи.

 

Министар Дачић је изразио задовољство данашњом посетом и истакао важну улогу парламентарне сарадње наших земаља, која ће бити додатан импулс развоју наших односа и сарадње.

Дачић је посебно нагласио важност сарадње наших парламената, као и наших група пријатељства, и подвукао да је неопходно подстаћи сарадњу и обновити комуникацију ових група у циљу унапређења свеукупних односа наших држава.

Потпредседник Парламента Таџикистана Ватанзода Махмандали упознао је министра Дачића са организацијом, структуром и функционисањем Парламента, рекавши да наше групе пријатељства треба да подстакну подизање сарадње на виши ниво и истакао задовољство због сарадње са Србијом, коју види као значајног партнера и блиског пријатеља.

Потпредседник Махмандали је изразио задовољство данашњим састанком додајући да је министар Дачић први представник Републике Србије који је посетио Парламент Таџикистана.