Koncerti bendova Ana & The Changes i Ljubičice u Domu omladine

Koncerti bendova Ana & The Changes i Ljubičice u Domu omladine

05/04/2023 Off By BERB

U četvrtak 6. aprila od 21h u sali “Amerikana” Doma omladine Beograda nastupiće dva benda, Ana & The Changes i Ljubičice. Povod je predstavljanje novih albuma za obe grupe, “Susret” i “Dok čekamo pad”, koji su objavljeni istog dana – 15. marta, ali i pokušaj da se u praksi pokaže da su saradnja i prijateljstvo lepa osnova za divnu muziku i nezaboravne koncerte.

 

Ana Ćurčin i njen sastav The Changes u Beogradu nisu nastupali od maja 2021. godine, kada je praktično i počeo rad na Aninoj prvoj kolekciji pesama na srpskom jeziku. Tada je predstavljena pesma “Tu”, koja je u septembru iste godine dobila nagradu stručnog žirija Zadužbine Milana Mladenovića kao najbolja u 2021. Dve godine kasnije album “Susret” je objavljen, a kao singl predstavljena je pesma “Zla”, koja je nastala na stihove Milene Marković. Bend čine Ana Ćurčin, Goran Antović, Ana Protulipac, Aleksa Milijanović i Milena Jančurić.

Ljubičice koncert u Beogradu nisu imale još duže, poslednji put u glavnom gradu grupa je nastupila 2019. godine. Posle dugih devet godina pančevački tandem objavio je dugosvirajuće izdanje “Dok čekamo pad”, a albumu su prethodili letnji singlovi “Opet” i “Možda je vreme”. Uz album izašao je i treći video singl “Da li roboti se plaše”, koji je za dve nedelje prešao 100.000 pregleda na YouTube-u. Ljubičice su danas trio, uz braću Vuka i Petra Stevanovića, tu je i Olga Petrović.

Ulaz na koncert je od 20.00 časova, muziku bira DJ tim Zeleni kačket, Ljubičice nastupaju od 21.00, Ana & The Changes odmah posle njih. Obe grupe predstaviće nove pesme, ali neće zaboraviti ni na hit numere sa prethodnih izdanja. Ulazice su u prodaji na svim Tickets mestima, online na tickets.rs, kao i na blagajni Doma omladine po ceni od 1.500rsd. Ovo su koncerti za uživanje, osmehe i igranje!