Подршка државе Беочину да додатно развије своје потенцијале

Подршка државе Беочину да додатно развије своје потенцијале

03/04/2023 Off By BERB

Foto: Saša Adamović

 

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић посетио је данас општину Беочин, где је обишао недавно отворено Јединствено управно место за које је МДУЛС издвојило 2,2 милиона динара.

 

Мартиновић је нагласио да је предност беочинског Јединственог управног места што садржи и благајну, те грађани могу на овом месту да заврше и финансијске обавезе. Додао је да ће целокупна Влада Србије и даље помагати општини Беочин да додатно развије своје потенцијале, пре свега у области винског туризма.

„Стицајем околности, председник Републике Александар Вучић тренутно се налази у Италији, где је јуче посетио сајам вина. Због квалитетног грожђа са ових простора и великог броја регистрованих винарија, а уз подршку Владе Србије и Покрајинске Владе, уверен сам да може још много тога да се уради да Беочин буде истакнут на мапи Србије, али и Европе, као једно важно место винског туризма. Да заједно искористимо потенцијал који општина има у овој области и да за коју годину овде организујемо сајам вина попут сајма у Верони“, истакао је Мартиновић.

Изразивши задовољство због пораста броја новорођене деце у Беочину, Мартиновић је нагласио да Влада Србије води рачуна о равномерном развоју целе Србије, те да је важно да се људи задрже у Беочину и да им се обезбеде што бољи услови за стварање породице“, закључио је министар.

Председница општине Беочин Биљана Јанковић изразила је захвалност на подршци Министарства које је успостављањем ЈУМ-а пружило могућност унапређења пружања услуга и истакла да је простор једнако приступачан за све категорије грађана. Додала је да, иако Услужни центар постоји од 2009. године, од изузетног је значаја да и мање средине иду у корак са променама које доноси дигитализација.

Приликом посете општини Беочин, министар Мартиновић је одржао и састанак са начелником Јужнобачког управног округа Миланом Новаковићем, председницом општине Биљаном Јанковић, као и другим општинским руководством.