Наставак успешне сарадње са Светском банком и на новим пројектима

Наставак успешне сарадње са Светском банком и на новим пројектима

03/04/2023 Off By BERB

Аутор фотографија: Министарство привреде/Зоран Вујасиновић

Министар привреде Раде Баста састао се данас са директором канцеларије Светске банке у Србији Николом Понтаром, и том приликом разговарали о мапи пута за будуће пројекте.

 

Баста је захвалио на подршци коју Светска банка пружа Србији и истакао посвећеност повећању броја инвестиција, посебно оних које ће омогућити нова радна места за грађане Србије.

Баста је указао да је пут Србије јасан, а то је пут у Европску унију.

У свету се дешава заокрет економије и морамо да будемо спремни за зелену транзицију а наша земља је на добром путу.

Министар је указао да није задовољан начином на који се одвија процес приватизације и стечаја и напоменуо да треба више да радити на транспарентности, јер је недопустиво да процеси трају између 10 и 15 година.

Баста је истакао да је приоритет равномерни регионални развој и да ће се у наредном периоду интензивирати реализација пројеката на југу Србије, посебно у општинама Медвеђа, Бујановац и Прешево.

Министарство привреде заинтересовано је за наставак сарадње са Светском банком, навео је Баста и додао да ће представници ове организације имати његову подршку.

Представници Светске Банке су представили будуће планове, при чему је директор канцеларије Светске банке у Србији Никола Понтара истакао да постоји добра сарадња са Министарством привреде и изразио очекивање да ће успешно наставити сарадњу и на новим пројектима.

Саговорници су се сагласили да ће у наредном периоду интензивирати сусрете и да ће заједничком сарадњом кроз нове инвестиционе циклусе допринети подизању стандарда наших грађана.