Veliki povratak kineskih turista u Srbiju

Veliki povratak kineskih turista u Srbiju

31/03/2023 Off By BERB

Foto: TOS

 

B2B poslovni susreti predstavnika turističke privrede dve zemlje sa zajedničkim ciljem – da 2023. godina bude nova rekordna godina.

 

Turistička organizacija Srbije i nacionalni avio prevoznik Air Serbia, u periodu od 30. marta do 4. aprila, organizovali su dolazak u Srbiju predstavnika osam najvećih i najuticajnih organizatora putovanja iz Pekinga sa predstavništvima širom Kine – Beijing HCG Air Travel, Caissa Tourism Group, U Tour, Beijing Royal International Travel, AOYOU.com, Beijing Hezhongyuan Air Travel Service, Beijing Yidayixing Iternational Travel i Bravolinks.

Radujemo se što smo u prilici da ponovo ugostimo naše partnere iz Kine. Zajedno sa njima proćićemo destinacije Srbije koje su, pre korone, bile deo njihove turističke ponude region Balkana, kako bi sagledali razvoj naših destinacija u prethodnom periodu i kreirali ažuran plan puta u skladu sa novim trendovima putovanja kineskih turista u post-Covid periodu.

Dolazak partnera iz Kine bio je i prilika da, u prostorijama Turističke organizacije Srbije, u petak, 31. marta, organizujemo B2B poslovne susrete predstavnika najvećih turističkih agencija Kine i brojnih agencija iz Srbije. Predstavnike turističke privrede dve zemlje pozdravila je Marija Labović, direktor TOS-a. Današnji sastanak bio je prilika da razmenimo iskustva, predstavimo planove i usaglasimo korake dalje saradnje sa zajedničkim ciljem, da 2023. godina bude nova rekordna godina po broju dolazaka i noćenja kineskih turista.

Tokom 5 dana boravka u Srbiji obićiće Beograd, njegove kulturno-istorijske spomenike, muzeje, Hram Svetog Save, Beograd na vodi, Kalemegdan i boemsku četvrt, Skadarliju. Posetiće i Novi Sad, Čačak, prvu nacionalnu prestonicu kulture, Zlatibor, Taru, Bajinu Baštu, Perućac i uživaće u vožnji Šarganskom osmicom koja je otvorila sezonu. Zahvaljujemo se lokalnim turističkim organizacijama Čačka, Užica, Zlatibora, Novog Sada na velikoj podršci i pomoći u realizaciji programa i želji da na najlepši način predstavimo turističku ponudu Srbije.

Sada kada je Srbija na listi zemalja gde su omogućena grupna putovanja turista iz ove daleke zemlje, uz dva direktna leta koja danas postoje između Srbije i Kine (do Pekinga i do Tjendžin -a) i veliko interesovanje kineskih turista da dođu u Srbiju, imamo sve razloge da verujemo da će broj turista iz Kine biti u ozbiljnom porastu i da ćemo beležiti nove rekorde.