Državni sekretar Starović razgovarao sa lekarima o stanju povređene radnice

Državni sekretar Starović razgovarao sa lekarima o stanju povređene radnice

31/03/2023 Off By BERB

Foto: mod.gov.rs

 

Državni sekretar Nemanja Starović razgovarao je danas u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije sa lekarima te ustanove o zdravstvenom stanju pripadnice jedinice za održavanje čistoće S.S koja je jutros teško povređena usled pada sa velike visine.

Državni sekretar Starović, nakon razgovora sa lekarima u odeljenju “šok B” rekao je da je danas oko 10 časova prepodne došlo do nesreće prilikom redovnog higijenskog održavanja zgrade Ministarstva odbrane u Birčaninovoj ulici.

– Tom prilikom radnica našeg ministarstva stara 59 godina pala je sa visine sedmog sprata i doživela veoma teške telesne povrede. Ona je odmah vozilom hitne pomoći prebačena u prostorije Urgentnog centra, a nadležni organi su izvršili uviđaj na samom mestu nesreće. Ono što je sada zaista najbitnije, to je da se svi molimo za oporavak naše koleginice i da imamo veliku veru u stručnost i posvećenost lekara Urgentnog centra za koje sam siguran da će učiniti sve što je u njihovoj moći da sačuvaju njen život – rekao je državni sekretar Starović.

Načelnik jedinice intenzivnog lečenja Urgentnog centra anesteziolog dr Biljana Damnjanović istakla je da je reč o životno ugroženom pacijentu sa teškim telesnim povredama.

–  Mi smo danas dobili pacijentkinju koja je dovezena u Urgentni centar kolima hitne pomoći u pratnji lekara od kojih saznajemo da je povređena padom sa sedmog sprata.  Dovezena je u teškom opštem stanju, bez svesti, nemerljivog pritiska, ubrzanog pulsa, bez diureze. Odmah je intubirana i stavljena na mašinu za veštačko disanje, preduzete su odmah intenzivne mere reanimacije i po uspostavljanju osnovnih vitalnih parametara upućena je na dijagnostiku. Od dijagnostičkih procedura urađen je skener glave, rentgen i skener grudnog koša, ultrazvuk i skener abdomena, skener cele kičme i skener karlice sa oba kuka. Po pristizanju rezultata pregledana je od strane neurohirurga, hirurga, ortopeda, grudnog hirurga, vaskularnog hirurga i kardiohirurga. Radi se o teškim telesnim povredama, pacijentkinja je inicijalno zbrinuta u reanimaciji. Dalje njeno lečenje se nastavlja u “šoku B” Urgentnog centra sa multidisciplinarnim pristupom – rekla je dr Damnjanović.