Унапређење сарадње пословних заједница Србије и Израела

Унапређење сарадње пословних заједница Србије и Израела

30/03/2023 Off By BERB

Аутор фотографија: Зоран Вујасиновић/ Министарство привреде

 

Министар привреде Раде Баста разговарао је данас са амбасадором Израела у Београду Јахелом Виланом о улагању израелских инвеститора у Србију.

 

Министар Баста је истакао да су односи две земље на високом нивоу те да је још бољим економским односима допринело и отварање представништва Привредне коморе Србије у Јерусалиму пре две године.

„Наш задатак је да пружимо институционалну подршку пословном окружењу и да омогућимо пословним заједницама обе стране да максимизују своје пословне потенцијале. Поносан сам што израелске компаније препознају Србију као добру инвестициону локацију, посебно сам поносан што граде у Србији“, поручио је министар Баста.

Од велике помоћи пословној заједници, као и за развој туризма је поновно успостављање директне авио линије Београд – Тел Авив, истакао је амбасадор Вилан, те указао да је значајан инструмент даљег унапређења привредне сарадње две пријатељске земље учешће у Заједничком комитету за трговинску и економску сарадњу Србија и Израел.

Министар привреде Баста и амбасадор Израела у Србији сагласили су се да постоји простор за додатно унапређење привредне сарадње.