У току рад на изменама и допунама медијских закона

У току рад на изменама и допунама медијских закона

22/03/2023 Off By BERB

Фото: Марина Јанчевић

Министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић састао се данас са амбасадором Републике Француске у Србији Пјером Кошаром са којим је разговарао о слободи медија, изменама и допунама Закона о јавном информисању и медијима, као и изменама и допунама Закона о електронским медијима.

 

Министар Јовановић представио је амбасадору активности радних група које раде на овим законима, у којима поред представника јавне управе учествују и представници медијских и новинарских удружења, и рекао да очекује да ће у наредним недељама радне групе представити предлоге нацрта закона.

Министар је додао да очекује и да ће се током јавних расправа укључити сви чиниоци из области информисања и медија и да ће добити квалитетне предлоге и сугестије.

Јовановић је рекао да је Влада Републике Србије усвојила Предлог закона о електронским комуникацијама и упутила га Народној Скупштини на усвајање. Министар је изјавио да очекује да ће овај реформски и модеран закон, који представља темељ телекомуникација у Србији, бити ускоро изгласан.

Амбасадор Француске је изразио интересовање за активности Министарства које су у току и поновио значај који Француска и Европска унија придају слободи медија.