Сарадња са Ираном у области популационе политике и демографије

Сарадња са Ираном у области популационе политике и демографије

22/03/2023 Off By BERB

Аутор фотографија: Дејан Урошевић

 

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић разговарала је данас са амбасадором Републике Иран у Србији Рашидом Хасаном Пур Баеијем о унапређењу сарадње двеју земаља.

 

Министарка Кисић је указала да Република Србија и Република Иран имају традиционално добре односе и да постоји простор да се ти односи још више унапреде, а посебно када су у питању породица, популациона политика и демографија.

Кисић је истакла да се већина земаља у свету суочавају са сличним изазовима када је у питању наталитет и да је зато данас размена искустава, знања са другим земљама о породици, усклађивању рада и родитељства, младима и њихових ставова о заснивању породице и деци, веома значајна.

Амбасадор Ирана Рашид Хасан Пур Баеин је указао да је велика одговорност министарства који води министарка Кисић и истакао да је породица у Ирану, као и у Србији, камен темељац на коме почива друштво.

Министарка Кисић и амбасадор Ирана су се сагласили да су снажне породице основа напретка сваког друштва и да је неопходно уложити додатне напоре у подстицању младих да што раније заснивају породице.