Дрвна индустрија има потенцијал за већи извоз

Дрвна индустрија има потенцијал за већи извоз

08/03/2023 Off By BERB

Foto: MUST/Đ.K.

 

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић изјавио је данас након отварања међународног сајма дрвне индустрије ALL4WOOD BALKANS и Међународног сајма столарије WINDOW SHOW BALKANS да је извоз намештаја од дрвета прошле године износио 354 милиона долара, што је више за приближно осам одсто у односу на 2021. годину са тенденцијом даљег раста.

 

Момировић је дода да зато чврсто верује да индустрија намештаја у Србији може да повећа капацитете и да квалитетом производа и дизајном буде конкурентна на домаћем, али и страном тржишту.

Дрвна индустрија Србије заједно са пољопривредом, металском и ИТ индустријом је ослонац развоја земље, рекао је министар Момировић и додао да број запослених у дрвној индустрији Србије заједно са шумарством и папирном индустријом износи 55.000 радника.

Момировић је такође додао да је у овим изазовним временима „пред нама велика одговорност да наставимо да дајемо подршку нашој економији, компанијама, а самим тим, и целокупној дрвној индустрији“.

Отварајући Сајам дрвне индустрије и столарије министар Момировић пожелео је излагачима успешан сајам и да у годинама које долазе буде пуно успешних аранжмана, још више компанија из Турске које ће доћи да инвестирају и да сви заједно имамо више запослених и боље резултате.

Отварању сајма присуствовао је и амбасадор Турске Хами Аксој који се министру Момировићу, свим излагачима и посетиоцима захвалио на присуству и том приликом рекао да управо овакви сајмови отварају нова врата ка новим партнерствима.

ALL4WOOD BALKANS је међународни сајам дрвне индустрије, иверице, паркета, пратеће индустрије намештаја, алата и машина за обраду дрвета и додатне опреме који ће се одржати од 8. до 11. марта 2023. године на Београдском сајму. У истом периоду биће одржан и Међународни сајам прозора, врата, стакла и опреме- WINDOW SHOW BALKANS.