Подршка женама предузетницама у области екологије

Подршка женама предузетницама у области екологије

08/03/2023 Off By BERB

Фото: Јована Рошул

 

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић састала се данас, поводом Међународног дана жена, са једном од наших „зелених предузетница“ чији пројекат се нашао међу 16 које су УНДП и ЕУ, заједно са Министарством, препознали као најбоље и најиновативније пројекте који доприносе зеленој транзицији у Србији. Сусрету је присуствовала и државна секретарка Сандра Докић.

 

Честитајући 8. март Марини Цвијановић која је симбол иновативних, јаких, снажних жена, министарка је изразила задовољство што је данас све више успешних предузетница, а посебно у области екологије и заштите животне средине, па и у управљању отпадом.

„Задовољство је живети у земљи у којој је све више примера жена које поред иновативне идеје имају и стваралачку енергију коју ми радо подржавамо. Желимо да привреда Србије буде еколошки прихватљивија, што значи да мора бити заснована на принципима циркуларне економије, јер ћемо само тако и допринети одрживом економском развоју нашег друштва. Управо томе и доприноси наша зелена предузетница“, рекла је Вујовић, додајући да јој је драго да Министарство кроз различите пројекте може да подржи жене предузетнице, олакша њихов пут ка успеху и подстакне и друге да имају поверења у њих.

Марина Цвијановић, која је 2017. године покренула фирму Еко Био инвест, бави се производњом иновативног материјала биосол. То је гранулат који се добиjа прерадом отпада од воћа и поврћа, а од когa она производи кесе, чаше и тањире који су разградиви. Ови производи су потпуно еколошки и нешкодљиви и доприносе решавању проблема токсичности пластике.