„Отворени Балкан“ пут ка стабилности и даљем напредовању региона

„Отворени Балкан“ пут ка стабилности и даљем напредовању региона

06/03/2023 Off By BERB

Foto: Đ.K.

 

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић који је данас учествовао на јубиларном 30. Копаоник бизнис форуму, у оквиру панела “Тhe economic agenda for Open Balkan”, рекао је да је отворени Балкан једна од кључних политика коју ова Влада води са циљем да се наши грађани и грађани региона лакше повезују и путују, да лакше пронађу посао и купују производе из непосредног окружења без непотребних намета.

 

“Отворени Балкан треба да доведе до јединственог економског простора, јер смо сви ми појединачно мала тржишта и зато би требало регионално да се повежемо и осетимо конкретну добробит”, истакао је министар Момировић и додао да ако је Немачка успела да се повеже са Француском, сигурно ћемо успети и ми да се повежемо са Македонијом, Албанијом и са другим државама Западног Балкана.

Министар Момировић је током панела рекао и да је одлука претходне Владе, чији је члан, како је истакао, и сам био, да заустави причу о литијуму, била грешка јер није била у интересу грађана Србије.

“Како ће се та прича одвијати у наредном периоду видећемо, али не можемо да игноришемо перспективе које она отвара”, закључио је Момировић.

Форум ће трајати од 5. до 8. марта, пријављено је око 200 говорника који ће учествовати на 34 панела, 3 пленарне сесије и четири специјална догађаја. Централна тема је “Отпорност економије у неизвесним временима – Кључни изазови за Србију и Западни Балкан”.