БРИГА О ДЕЦИ УЛАГАЊЕМ У НОВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ

БРИГА О ДЕЦИ УЛАГАЊЕМ У НОВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ

06/03/2023 Off By BERB

Foto: Glo FotoVideoStudio

 

Министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић обишао је данас централну кухињу ПУ „Чика Јова Змај“ у Смедеревској Паланци чију обнову је помогло Министарство државне управе и локалне самоуправе.

 

У новој кухињи дневно се припреми више од 2.500 оброка за децу са територије ове општине. Стара кухиња није мењана више од 40 година, тако да је две трећине апарата за припрему хране за децу било ван употребе.

„Реконструкцијом простора и куповином нових савремених апарата директно смо допринели очувању здравља деце. Ова технологија је толико савршена да се оброци за децу праве практично без капи уља и надамо се да ће се из године у годину повећавати број оброка који се припремају у овој кухињи“, казао је Мартиновић.

Он је додао да нема државотворне политике ако на првом месту није брига и улагање у нове генерације и подизање квалитета живота наших најмлађих.

Приликом посете општини Смедеревска Паланка Мартиновић је обишао Јединствено управно место, које је међу првима отворено у Србији и у чији рад је Министарство пре три године уложило шест милиона динара.

„Ово Јединствено управно место један је од наших првих пилот пројеката. На лицу места сам се уверио да је овај систем од велике користи за грађане, да скраћује административне процедуре, штеди време и свима олакшава посао“, истакао је Мартиновић.

Министар Мартиновић одржао је састанак са председником општине Николом Вученом и начелницом Подунавског управног округа Јасном Аврамовић, а обишао је и Улицу Првог српског устанка за чију реконструкцију је општина аплицирала за средства Буџетског фонда Министарства.