Jачање домаће прехрамбене индустрије

Jачање домаће прехрамбене индустрије

05/03/2023 Off By BERB

Foto: Đ.K.

 

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић обишао је данас општину Сјеница где је посетио млекару “Бени Комерц”, као и газдинство које се породично бави узгојем оваца дуги низ година, у селу Биоц. Том приликом је изјавио да је важно да малопродајни ланци буду платформа за јачање домаће прехрамбене индустрије и да је зато потребно да се на што квалитетнији начин повежу са прерађивачима и примарним произвођачима.

 

“Сточарство је најзахтевнији облик пољопривредне производње, а Влада Републике Србије ће наставити да додатно помаже како би још више подстакли ову грану пољопривреде”, истакао је Момировић и додао да за све оне људе који се баве сточарством, држава заједно са малопродајним ланцима мора да обезбеди пласман производа на тржиште.

Министар је додао да су значајно повећане и субвенције по грлу, повећана је премија за млеко, јер је циљ да људи остану у свом крају како би ширили своју примарну производњу.

Председник општине Сјеница Муниб Мујагић овом приликом се захвалио министру Момировићу на посети и истакао да је сарадња са ресорним министарством од изузетног значаја како би се на најбољи и директан начин пласирали производи на тржиште.