Телефонски разговор са председником Азербејџанa

Телефонски разговор са председником Азербејџанa

01/03/2023 Off By BERB

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са председником Републике Азербејџан Илхамом Алијевом.

 

Председник Вучић је председника Алијева обавестио о току дијалога у Бриселу, као и о неопходним додатним консултацијама, због којих је спречен да учествује на Самиту Контакт групе Покрета несврстаних земаља у Бакуу, али да ће нашу земљу да представља министар спољних послова.

Председник Вучић је истакао да Србија придаје велики значај свеобухватним билатералним односима са пријатељским Азербејџаном, који се заснивају на узајамном поштовању и разумевању и међусобној подршци.

Председник Алијев је нагласио да веома цени српско-азербејџанско стратешко партнерство, које бележи снажан успон захваљујући одличним личним односима двојице председника и стога изразио очекивање да ће и ова година бити успешна за билатералне односе Србије и Азербејџана.

Међу темама разговора била је и конкретизација планова у домену енергетике, али и у другим областима од интереса за обе стране.