Dodela nagrada za dizajn ArtZept

Dodela nagrada za dizajn ArtZept

17/02/2023 Off By BERB

Jedna od najprestižnijih međunarodnih dodela nagrada za dizajn ArtZept, održaće se u  Beogradu, u subotu 25. februara u 19h u Palati umetnosti Madlena (Bulevar kneza Aleksandra Karadjordjevica 53).

Međunarodnu Zepter  nagradu za dizajn je ustanovila g-đa Madlena Cepter, 2004. godine i od tada ova institucija neprestano dobija na snazi postavši jedna od najpriznatijih nagrada u oblasti dizajna u svetu.

Zamišljena prvenstveno kao sredstvo za potsticanje i podršku talentu, kreativnosti inicijativi i energiji, a danas ArtZept međunarodna nagrada za dizajn predstavlja najvažniji dogadjaj u svojoj sveri koja je za svojih osamnaest  godina stvaralačkog prisustva na međunarodnoj sceni ,ostavila sasvim sigurno  trajan i duboki trag napodijumu savremene umetnosti i dizajna.

Posvećena je uspostavljanju standarda u dizajnu širom sveta.

Otkrila je više od dve hiljade talentovanih novih dizajnera,i bila je odskočna daska za uspeh velikog broja umetnika,dobijajući hiljade kreativnih prijava na konkurs iz svih delova sveta i postala putujuća međunarodna  izložba propraćena ekskluzivnim katalozima  u zdanjima Zepter internešnal  kompanije  u Moskvi, Milanu, Parizu, Almatiju,Budimpešti, Vilnijusu, Kijevu, Bratislavi, Bukureštu, Monte Karlu, Bakuu, Amanu, Beču,Talinu, Sofiji, Atini i Nici, a od ove godine i u  Beogradu.

Tema osamnaestog međunarodnog konkursa ArtZept 2021. bila je “Svetlost i Optimizam”.

Umetnici su ovog puta imali zadatak da pošalju originalno kreativno  rešenje skulpture – svetlećeg objekta  koje se najbolje uklapa u vrt ispred nove Palate umetnosti Madlena.

Žiri, koga čine vrhunski stručnjaci iz oblasti umetnosti i dizajna imao je zadatak da pregleda preko 200  fantastičnih radova 122 talentovana učesnika iz svih delova sveta.Žirijem je predsedavala  Karla Tolomeo/Carla Tolomeo, svetski priznata  Italijanska svestrana umetnica, Gordana  Biba Marković, istoričarka  umetnosti i likovni kritičar, Kosta Krsmanović, industrijski dizajner,  Res Andraš/Réz András, pisac  i stručnjak za marketinšku komunikaciju i Pino Spanjolo/Pino Spagnolo, italijanski arhitekta i industrijski dizajner.

ArtZept nagrada je ustanovljena ne samo da promoviše mlade talentovane dizajnere i da im pomogne da ostvare svoje profesionalne ciljeve, već da ponudi bolji uvid u nove trendove u umetničkom dizajn.

Pozivamo Vas da 25. februara budete prvi koji će videti radove mladih umetnika iz celog sveta u oblasti dizajna i umetnosti na zadati temu, a posebnost većeri biće upravo proglašenje pobednika konkursa ArtZept na temu „Svetlost i Optimizam“.