POKAZNE VEŽBE SPAŠAVANJA KOJU SU IZVELI PRIPADNICI PRVOG RONILAČKOG CENTRA ŽANDARMERIJE NA ADI CIGANLIJI

POKAZNE VEŽBE SPAŠAVANJA KOJU SU IZVELI PRIPADNICI PRVOG RONILAČKOG CENTRA ŽANDARMERIJE NA ADI CIGANLIJI

02/08/2015 Off By

“Moramo da vodimo računa o našoj deci i zato molim sve roditelje da obrate pažnju na to da li su im deca otišla na kupališta, da li idu sa nekim ko zna da pliva i da li neko pazi na njih”, izjavio je ministar Nebojša Stefanovic


poli28

Biro za saradnju smedijimaMUP - a

MINISTAR unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović apelovao je danas na roditelje da paze na decu neplivače kao i na građane da ne ulaze u neuređena kupališta i u vodu pod dejstvom alkohola.
“Veoma je važno da upozorimo sve ljude da ne ulaze u neuređena kupališta i uopšte u vodu pod dejstvom alkohola i što je najvažnije da maloletnu decu i decu koja su loši plivači stalno drže na oku i ne dozvole da bez nadzora ulaze u vodu”, rekao je ministar Stefanović nakon pokazne vežbe spašavanja koju su izveli pripadnici Prvog ronilačkog centra Žandarmerije na Adi Ciganliji.
Ministar je naglasio da je u prethodnom periodu bio veći broj utopljenja nego prošle godine i da je velika tragedija kada bilo ko, a posebno dete, na taj način izgubi život.
“Moramo da vodimo računa o našoj deci i zato molim sve roditelje da obrate pažnju na to da li su im deca otišla na kupališta, da li idu sa nekim ko zna da pliva i da li neko pazi na njih”, izjavio je Stefanović.
Komandir Prvog ronilačkog centra Žandarmerije Aleksandar Kikoš je istakako da najveći problem predstavljaju neplivači i da je u poslednjih mesec dana bilo 15 slučajeva utapanja.
Pokazna vežba Prvog ronilačkog tima bila je demonstracija kako se vrši pretraga u vodi kada se prijavi utapanje. Ministar Stefanović je takođe najavio da će MUP zajedno sa pripadnicima SAJ-a i Žandarmerije, u avgustu i septembru, organizovati kampove u okviru kojih će biti obuke o tome kako se ulazi u vodu, kakvi su postupci i koje su mere bezbednosti.<


DOGAĐAJI – DANAS

vucic-cenzolovkaKONFERENCIJA ZA MEDIJE PREMIJERA ALEKSANDRA VUČIĆA

Na današnji dan deficit u budžetu Srbije je za prvih sedam meseci 25 milijardi dinara. Dakle, imamo mal

 

 

marko-blagojevicUGOVOR ZA STUDIJU UNAPREĐENJA ZAŠTITE OD VODA U SLIVU REKE KOLUBARE

Studija je deo projekta koji finansira Vlada Japana sa 3,6 miliona dolara, a sprovodi Program UNDP u saradnji

 

 

rasim287MINISTAR LJAJIĆ RAZGOVARAO SA DIREKTOROM YUTE

Ljajić je istakao da je novim Zakonom o turizmu, čiji će predlog biti na narednoj sednici Vlade i

 

 

vma287SAOPŠTENJE VMA: PREMINULA DR OLIVERA JOVANOVIĆ

Ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković uputili su saučešće porodici Jovanović Press