OLAKŠANO FUNKCIONISANJE USTANOVA KULTURE

OLAKŠANO FUNKCIONISANJE USTANOVA KULTURE

02/08/2015 Off By

Usvajanje Zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama od suštinske važnosti za funkcionisanje kompletnog sistema kulture u Republici Srbiji.- Ovim izmenama javne nabavke u oblasti kulture maksimalno su pojednostavljene i usklađene sa direktivama Evropske unije.


npozoriste

Press služba Ministarstva

MINISTARSTVO kulture i informisanja ističe da je usvajanje Zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama od suštinske važnosti za funkcionisanje kompletnog sistema kulture u Republici Srbiji.

Ovim izmenama javne nabavke u oblasti kulture maksimalno su pojednostavljene i usklađene sa direktivama Evropske unije.
Izmenama i dopunama Zakona ispravljeni su apsurdi, poput raspisivanja javnih nabavki za angažovanje glumaca, dirigenata, reditelja, konzervatora, pisaca za predstavljanje sopstvenih knjiga, kao i obaveza raspisivanja javne nabavke za svaki naslov za potrebe javnih biblioteka.
Samim tim, ustanovama kulture biće znatno olakšano planiranje programa, repertora, sezona i obavljanje drugih redovnih aktivnosti koje su prethodnim Zakonom bile usporene.
Po stupanju na snagu Zakona o izmenama i dopunama zakona o javnim nabavkama, biće organizovane radionice na kojima će zaposleni u ustanovama kulture biti upoznati sa novim procedurama.<


KULTURA

dosije2227U KAFE GALERIJI PETAK OD SUTRA IZLAŽE TATJANA KARABAŠEVIĆ – PETROVIĆ

Izložba se otvara 23.jula 2015. u 19 časova a zatvara 6. avgusta. Za one koji ne znaju –

 

dosijeumetnikKONKURS ZA SAMOSTALNE I KOLEKTIVNE IZLOZBE U OKVIRU PROJEKTA DOSIJE UMETNIK

GALERIJA – kafe Petak, koja se nalazi u Lominoj ulici br. 14 u Beogradu poziva sve zainteresovane umetnike,

 

 

dosije77BEOGRAD: U KAFE GALERIJI PETAK IZLAŽE MILOŠ MAMULA

PROJEKAT „Dosije Umetnik“ udruženja Kreativna fabrika 9.jula u 20 časova predstavlja izložbu Miloša Mamule u Kafe galerija Petak