Домаће тржиште хране стабилно и добро снабдевено

Домаће тржиште хране стабилно и добро снабдевено

07/02/2023 Off By BERB

Foto: Đ.K.

 

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић изјавио је данас да је у протеклом периоду обезбеђена добра снабдевеност домаћег тржишта и да грађани Србије могу да буду сигурни да ће Влада Републике Србије и ресорно министарство наставити да са произвођачима и трговцима раде на томе да и у наредном периоду не дође до раста цена.

 

Момировћ је наког састанка са представницима компанија највећих малопродајних ланаца у Србији рекао да је уверен да је могуће да се заједничким изборимо са инфлацијом и омогућимо приступачне цене за грађане, пре свега основних животних намирница.

Министар је током посете Крњеву, заједно са председником Општине Велика Плана, обишао и компаније ДИС и Медино, као и вински подрум Радовановић.

У Крњеву се налазе неке од највећих српских компанија попут Компаније ДИС, која није само домаћа компанија већ и моћан регионални играч у сфери малопродаје, рекао је министар и додао да се нада да ће ова компанија наставити да шири пословање пошто су управо малопродајни ланци попут ДИС-а потребни, а Влада Републике Србије и Министарство трговине наставиће да дају снажну подршку оваквим компанијама.

Министар Момировић се осврнуо и на податак да се у месту Крњеву, које има 3.700 становника, бележи позитиван природни прираштај што је од изузетне важности ако се узме у обзир чињеница да услед негативног природног прираштаја наша земља има за скоро 500 хиљада мање становника у односу на пре десет година.

Генерални директор Компаније ДИС Иван Шулеић захвалио је министру Момировићу на посети и истакао да је сарадња ресорног министарства са свим трговцима на највишем могућем нивоу.