Знање и образовање основни предуслов општег напретка друштва

Знање и образовање основни предуслов општег напретка друштва

27/01/2023 Off By BERB

Фото: Министарствo просвете

 

Министар просвете Бранко Ружић уручио је данас Светосавске награде за 2022. годину истакнутим појединцима и представницима награђених институција.

 

Повеље су додељене за постигнуте изузетне резултате у области образовања и васпитања, унапређивање образовно-васпитне праксе и развој научних и уметничких достигнућа у области образовања и васпитања у Србији.

Честитајући добитницима министар Ружић је нагласио да су добитници Светосавске награде најбоља потврда нашег заједничког залагања за што квалитетније образовање.

Mинистар је рекао да верује да ће ово признање бити мотив и додатан подстрек у предстојећем раду и да ћете и у наредном периоду наставити да доприносите унапређењу образовања и науке.
Према његовим речима, живот и дело нашег највећег просветитеља, и данас потврђује моћ и снагу образовања, значај слоге и солидарности, правде, залагања и рада за добробит садашњих и будућих нараштаја.

„Сви заједно радимо на истом циљу – да обезбедимо што бољи квалитет образовања у Србији. О томе најбоље сведочите и ви, добитници Светосавске награде“, навео је министар.

Он је истакао да је Влада Србије посвећена унапређењу квалитета и модернизацији образовања и да ће Министарство просвете у складу са тим наставити да спроводи реформу целокупног образовног система и интензивно ради на стварању квалитетнијих услова за рад и учење.

Ружић је навео да је пред Комисијом која је одлучивала о избору добитника и ове године био захтеван задатак да изабере најбоље међу најбољима у 2022. години.

Пристигло је чак 180 пријава, а ово значајно признање, које носи име по српском просветитељу Светом Сави, добило је 34 добитника. Међу њима су васпитачи, ученици, студенти, наставници, професори, директори, предшколске установе, школе, факултети и научни институти. На овај начин Министарство просвете изражава захвалност за допринос и уложени труд, казао је Ружић.

Погледајте списак добитника.