Узми рачун и победи: Прво извлачење сутра у 18 часова

Узми рачун и победи: Прво извлачење сутра у 18 часова

27/01/2023 Off By BERB

Прво извлачење у новом циклусу наградне игре „Узми рачун и победи“ одржаће се у суботу, 28. јануара 2023. године у 18 часова, у директном преносу на првом програму Радио телевизије Србије.

 

Ове године, наградна игра по први пут не подразумева слање коверата са рачунима, већ грађани путем апликације скенирају рачуне и на тај начин стичу право на учешће и конкуришу за вредне награде. Сваке суботе биће извучени добитници два стана у Београду, а у овом циклусу очекује нас пет извлачења.

Иако је чињеница да је овакав, дигитални начин организовања наградне игре лакши, ефикаснији и једноставнији, понајвише за саме учеснике, постављало се питање да ли ће се и како грађани навићи на нови систем и да ли ће одзив бити успешан као и претходних година. Међутим, показало се да су оборени апсолутно сви постојећи рекорди броја послатих рачуна, у свим издањима наградне игре до сад. Данас до 8 часова ујутру, грађани Србије послали су невероватних 41.099.325 рачуна, што је заиста превазишло све процене одзива, чак и оне најоптимистичније.

Подсећамо, право на учешће у наградној игри „Узми рачун и победи“ имају сви пунолетни грађани Републике Србије, а за учествовање неопходно је имати инсталирану апликацију ”Узми рачун и победи” на мобилном телефону. На поменутој апликацији, која је направљена тако да буде једноставна за коришћење и да се рачун може брзо послати, преко једног уређаја могу се направити највише пет различитих налога, са пет имена и бројева телефона. Ово је омогућено са циљем да млади могу да пријаве старије, који немају одговарајуће мобилне телефоне, а све како нико не би био дискриминисан.

Право учешћа у првом и сваком наредном извлачењу имаће фискални рачуни унети до 12 часова на дан извлачења. Ово значи да сви грађани који скенирају своје рачуне до сутра у подне, конкуришу за два стана у престоници која ће добити своје нове власнике сутра у 18 часова. Они рачуни који буду регистровани након тога или који не буду извучени у емисији, имају право учешћа у сваком наредном извлачењу. Такође, сви рачуни који не буду добитни у овом кругу наградне игре, биће у конкуренцији за награде у другом кругу наградне игре током 2023. године.