Значајна подршка Мисије ОЕБС реформским процесима у Србији

Значајна подршка Мисије ОЕБС реформским процесима у Србији

19/01/2023 Off By BERB

Foto: Vlada Srbije

 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са шефом Мисије ОЕБС у Србији Јаном Братуом о сарадњи са овом међународном организацијом.

 

Председница Владе истакла је да изузетно цени подршку Мисије ОЕБС у свеобухватним реформским процесима и стручну и техничку помоћ и подршку, пре свега у областима владавине права, медијских слобода и реформи правосуђа, као и унапређења сарадње институција и цивилног сектора. Брнабић је посебно захвалила на експертској подршци у изради и имплементацији Медијске стратегије и Акционог плана, као и у изради медијских закона.

Говорећи о реформи правосуђа, Брнабић је рекла да је Влада недавно усвојила сет предлога правосудних закона који за циљ имају даље јачање владавине права и стварања независног и самосталног судства и тужилаштва.

Шеф Мисије Јан Брату поручио је да ће ОЕБС наставити да пружа подршку и у процесу реформе правосуђа, и у другим важним питањима и спровођењу реформи.

На састанку се разговарало о наставку планирања активности Мисије ОЕБС у Србији и сарадњи са надлежним државним институцијама.