
Recepti: Italijanska salata sa celerom
01/06/2016
Izbor: MARIJA RADOVIĆ
Potrebno:
2 glavice celera
100 g oraha
Za preliv: 100 g gorgonzole
kašičica konjaka
4 kašike maslinovog ulja
kašika vinskog sirćeta
so, biber.
Priprema:
Operite i očistite celer, pa ga zatim iseckajte na kocke i stavite u činiju za salatu.
Orahe na minut spustite u vrelu vodu, ocedite ih, oljuštite, osušite i isecite krupno (ostavite nekoliko celih komada za ukrašavanje). Tako dobijene orahe pomešajte sa celerom. Poklopite sve zajedno i stavite činiju u frižider.
Viljuškom izgnječite pripremljen sir, zatim ga prelijte konjakom, dobro sve izmešajte pa dodajte u to malo sirćeta i ulja. Mešajte dok ne dobijete ujednačenu masu. Posolite i pobiberite po ukusu.
Pred serviranje celer prelijte sosom, izmešajte i ukrasite orasima i listom celera.♦