Vučić primio El-Gasima Vana

Vučić primio El-Gasima Vana

01/06/2016 Off By

 

Premijer Vučić je naglasio da će Srbija nastaviti učešće u mirovnim operacijama UN, podsetivši da je, po broju angažovanih pripadnika Vojske Srbije u mirovnim snagama UN, među prvih deset zemalja u Evropi i lider u regionu. Srpski premijer je istakao da učešće vojnika Srbije umnogome doprinosi njihovoj obuci i stručnom usavršavanju


PREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa pomoćnikom generalnog sekretara UN za mirovne operacije El-Gasimom Vanom.

Van je preneo premijeru Vučiću pozdrave generalnog sekretara UN Ban Kimuna i čestitao izbornu pobedu, izrazivši uverenje da će i nova Vlada Srbije nastaviti dobru saradnju sa Ujedinjenim nacijama u svim oblastima.

On je ukazao na to koliko svetska organizacija ceni angažovanje Srbije u mirovnim operacijama UN, kao veliki doprinos očuvanju mira i bezbednosti u svetu.

Premijer Vučić je naglasio da će Srbija nastaviti učešće u mirovnim operacijama UN, podsetivši da je, po broju angažovanih pripadnika Vojske Srbije u mirovnim snagama UN, među prvih deset zemalja u Evropi i lider u regionu. Srpski premijer je istakao da učešće vojnika Srbije umnogome doprinosi njihovoj obuci i stručnom usavršavanju.

Predsednik srpske Vlade izrazio je zahvalnost na prisustvu i delovanju UNMIK kao garanta statusne neutralnosti međunarodnog prisustva na Kosovu i Metohiji, a na osnovu Rezolucije SB UN 1244. On je dodao da Beograd ostaje posvećen nastavku dijaloga sa Prištinom.

Pomoćnik generalnog sekretara UN za mirovne operacije Van ukazao je na neophodnost da se ostvari veći napredak u primeni Briselskog sporazuma, posebno kada je reč o formiranju Zajednice srpskih opština(Press Vlade).♦