RECEPTI: SUFLE SA PARMEZANOM

 

Izbor MARIJA RADOVIĆsufle sa parmezanom

 
Potrebno (za 6 osoba):

350 g brašna, 150 g suvih smokava, 10 g suvog kvasca, kašika lozovače, kašika šećera, 1 dl mleka, 2 kašike maslinovog ulja, so

 

Priprema:

Smokve iseckajte i potopite u čašu mlake vode kojoj ste dodali kašiku lozovače. Kvasac prelijte mlakim zaslađenim mlekom i ostavite da odstoji desetak minuta.Brašno posolite po ukusu (pola kašičice) i dodajte kvasac rastopljen u mleku, ulje i oceđene smokve, pa mesite desetak minuta. Testo zatim prekrijte vlažnom kuhinjskom krpom i ostavite dva sata da nadođe.Potom ga premesite i preručite u podmazan duguljast kalup (zapremine jednog litra). Ponovo prekrijte krpom i ostavite da odstoji još sat vremena i još malo naraste. Zatim stavite da se peče 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Hleb poslužite kao predjelo uz čajnu kobasicu ili kulen, suvo meso, sir, začinjen rendanim celerom i kruškom.<


HRANA

Pita-sa-spanacem-i-prazilukRECEPTI: PITA OD SPANAĆA I PRAZILUKA

 Potrebno: 175 grama brašna 90 grama putera 2 kašike hladne vode zrna pasulja Fil 30 grama putera 175 grama praziluka 250 grama spanaća 2 jajeta 150 ml mleka 150 ml polumasne pavlake 90 grama sira, so i biber Priprema: Zamesite meko testo od brašna, putera i vode. Zamotajte ga u providnu foliju i stavite u frižider da bi se ohladilo. Rastanjite testo oklagijom i njime obložite vatrostalnu posudu. Dno testa izbodite viljuškom. Testo prekrijte folijom, a preko

 

 

 

knedle sa ribom i spanacemHRANA: KNEDLE SA RIBOM I SPANĆEM

Izbor Marija RADOVIĆ Potrebno: 400 g fileta štuke 100 ml dobro rashlađene slatke pavlake 2 jajeta 4 kašike rashlađenog maslaca svež mleveni beli biber 400 g spanaća muskat, so Priprema: Ribu očistiti, oprati i posušiti. Sa dve kockice leda i 1/2 kašičice soli staviti u mikser i izmiksati. Zatim dodati pavlaku i masu jos jednom izmešati. Jaja razdvojiti. Žumanca i dve kašike hladnog maslaca dodati ribljem pireu i dobro izmiksati. Belanca čvrsto umutiti pa dodati ribljoj masi, začiniti solju i

Corba od jagnjetineHRANA: ČORBA OD JAGNJETINE

 Potrebno: kilogram jagnjetine od vrata struk celera, struk peršuna, šargarepa, tikvica, 2 krompira, paradajz, šaka pirinča crveni luk 4 čena belog luka so, biber Priprema: Komade oprane i očišćene jagnjetine kuvajte u umerenoj količini vode u koju ste dodali očišćen i na kockice isečen krompir. Dodajte tikvice koje ste takođe očistili i isekli na kockice. Dodajte paradajz isečen na kockice, prepolovljenu glavicu crnog luka, struk celera, peršuna, šargarepu i beli luk. Kad meso postane mekano, posolite

krompir-sa-mesomKUVAR: KROMPIR S MESOM

 

Izbor: MARIJA RADOVIĆ Potrebno: 2 kg junećih ili telećih mekih grudi 1 glavicu crnog luka 2-3 cena belog luka 2 kašike prezli pola vezice peršunovog i celerovog lišca malo mirođije 1 kašičicu aleve paprike, pola kašičice bibera,malo origana, malo ruzmarina 2 kašike prezli malo soli, i začina od povrća i ulja 1 kg krompira i jedno 4 šargarepe, 2 dcl. belog vina

 

 

Next Post

GAŠIĆ, DIKOVIĆ I FERGUSON O PARTNERSTVU ZA MIR, KFOR-U I REGIONALNOJ SARADNJI

sri mar 4 , 2015
Na sastanku je konstatovano da usvajanje Individualnog akcionog plana partnerstva između Srbije i NATO, predstavlja najviši stepen saradnje sa partnerskom […]

DANAS