Skopje: Makedonija priznala Huana Guaida

Makedonski ministar spoljnih poslova Nikola Dimitrov putem Twittera je objavio da su vlasti u Skoplju priznale vođu venecuelanske opozicije i predsjedavajućeg Nacionalne skupštine te zemlje Huana Guaida za privremenog predsednika Venecuele.

 

“Republika Makedonija, na liniji sa svojim evropskim partnerima, podržava i smatra predsednika venecuelanske skupštine Huana Guaida privremenim predsednikom, u skladu s ustavom, kako bi se organizovali slobodni, pošteni i demokratski predsednički izbori”, naveo je Dimitrov na ovoj društvenoj mreži.

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova objavilo je sinoć da se Hrvatska “pridružila drugim članicama EU” i priznala vođu venecuelanske opozicije i predsedavajućeg Nacionalne skupštine te zemlje za privremenog predsednika Venecuele.

U saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu hrvatsko ministarstvo “osuđuje kršenje ljudskih prava i nasilje u Venecueli”, uz ocenu da je “potrebno mirno rešenje i održavanje slobodnih i demokratskih predsedničkih izbora”.♦

BERB

Next Post

Otvoreno pismo Levog bloka organizatorima protesta “1 od 5 miliona”

uto feb 5 , 2019
Već šest nedelja Levi blok učestvuje u narodnim antirežimskim demonstracijama, za koje tvrdite da su otvorene za sve građane i […]

DANAS