uto. feb 18th, 2020

Balkanekspresrb.rs

ONLAJ MAGAZIN ZA BALKANSKU SARADNJU

BEOGRAD/ Zoran Radojičić gradonačelnik

1 min read

Beograd, 7. juna 2018. - Sednica Skupstine grada Beograda na kojoj se bira novi gradonacelnik prestonice odrzava se danas, a kandidat za tu funkciju je Zoran Radojicic, koji je bio prvi na izbornoj listi SNS "Aleksandara Vucic - Zato sto volimo Beograd". FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ bk

Direktor Dečje bolnice Zoran Radojičić izabran je na sednici Skupštine grada Beograda, kao kandidat SNS, za novog gradonačelnika prestonice.

Od ukupno 110 odbornika u beogradskom parlamentu, za Radojičića je glasalo 67. Funkciju zamenika graonačelnika obavljaće dosadašnji gradski menadžer Goran Vesić.

Skupština grada Beograda prethodno je završila raspravu koja je trajala četiri sata, a glasalo se tajno zaokruživanjem “za” ili “protiv”, iza paravana.

Radojičić je u ekspozeu rekao da je njegov san da glavni grad Srbije u naredne četiri godine postane prava moderna evropska prestonica, te da od svog tima očekuje da mnogo rade i da imaju rezultate.

Radojičić je u prvom obraćanju nakon izbora za gradonačelnika Beograda rekao da će biti gradonačelnik svih građana, bez obzira na to ko je za koga glasao.

Za članove Gradskog veća predloženi su Dragomir Petronijević, Tanja Popović, Steva Marušić, Miloš Dangubić, Gavril Kovačević, Zoran Adamović, Elena Bilić, Filip Marjanović, Fadilj Eminović, Vojin Vučićević i Vladimir Jestratijević.♦