Recepti: Pirinčani puding s jabukama

 

Izbor Marija Radović

Potrebno:

1 šoljica pirinča; prstohvat so; 5 šoljica mleko kravlje, punomasno; 0.5 šoljica šećer, smeđi (delimično rafiniran) 1 kašika sok od pomorandže (prirod. sveži); 1 kom jabuka (cela); 1 kašičica mleveni cimet; 0.5 kašika med, vrcani

Priprema:

Stavite da se pirinač greje sa solju i 1 ½ šoljicom vode. Kada provri smanjite jačinu vatre, delimično poklopite i kuvajte dok gotovo sva voda upije, oko 6 – 8 min.

Dodajte mleko i nastavite da kuvate uz povremeno mešanje, dok pirinač potpuno ne omekša, a mleko se zgusne.

Dodajte šećer i sok narandže i nastavite s kuvanjem dok se šećer otopi, a zatim ostavite da se malo ohladi.

Pre serviranja pospite cimetom, ukrasite kriškama jabuke i s malo meda.