Уручени кључеви 25 станова избегличким породицама из БиХ и Хрватске у Шапцу

Уручени кључеви 25 станова избегличким породицама из БиХ и Хрватске у Шапцу

22/12/2022 Off By BERB

Foto: Komesarijat za izbeglice i migracije

 

У Шапцу су данас уручени кључеви 25 новосаграђених станова намењених за избеглице из Босне и Херцеговине и Републике Хрватске који су изграђени у оквиру Регионалног стамбеног програма, потпројекат 2.

 

Комесарка за избеглице и миграције Наташа Станисављевић изјавила је да овај програм има за циљ да се стамбено збрине и обезбеди око 7.000 најугроженијих породица са простора бивше Југославије које имају статус избеглих лица и подвукла да је најзначајнији резултат чињеница да је до сада додељенo укупно 6.869 станова.

Она је најавила да је обезбеђенa употребнa дозволa за новоизграђени стамбени објекат на територији јединице локалне самоуправе Пећинци, тако да се до краја године очекује додела још 15 станова.

Рeгиoнaлни стамбени програм зajeднички је вишeгoдишњи прoгрaм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске који се спроводи уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима ЕУ, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.