Министар Дачић са амбасадором Републике Кореје

Министар Дачић са амбасадором Републике Кореје

22/12/2022 Off By BERB

Фото: Дијана Вукомановић/МСП

 

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас у куртоазну посету амбасадора Републике Кореје у Републици Србији Ли Ђеунга.

 

У срдачном разговору, шеф српске дипломатије је захвалио амбасадору Лију на његовом ангажману на јачању свеукупних билатералних односа током његовог досадашњег мандата у Србији. Посебно је истакао да је спреман да пружи и лични допринос даљем унапређењу пријатељских односа Србије и Кореје. Нагласио је да сарадња између наших земаља константно јача у свим сегментима, посебно у области економије.

Амбасадор Ли је честитао првом потпредседнику Владе и министру спољних послова Ивици Дачићу на поновном постављењу на ову дужност.

Поздравио је недавни сусрет председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић са премијером Републике Кореје Хан Док-суом у Паризу на маргинама Генералне скупштине Бироа за изложбе (БИЕ), оценивши га врло конструктивним за даље унапређење политичког дијалога, уз наду да ће се ускоро реализовати посета премијера Хана Србији. Истакао је да је и у његовом раду приоритет интензивирање економске сарадње, као и да ће се у наредном периоду заложити за значајно повећање обима робне размене, као и за довођење највећих корејских компанија у Србију – Хјундаи, Киа, Самсунг и других.

Саговорници су се сагласили да постоје значајни потенцијали за даљи развој свеукупних односа, у многим областима од заједничког интереса, укључујући сарадњу у међународним форумима.