Представљени прелиминарни годишњи резултати Поште

Представљени прелиминарни годишњи резултати Поште

22/12/2022 Off By BERB

Фото: Пошта/Игор Ђукановић

 

На данашњем проширеном колегијуму Предузећа, на комe су присуствовали извршни директори и директори функција, директори свих организационих целина Предузећа из целе Србије и управници пошта првог реда, Зоран Ђорђевић, в.д. директора Поште Србије, представио је прелиминарне пословне резултате за 2022. годину, посебно издвојио најуспешније пројекте и најавио најважније планове за наредну годину.

 

Ђорђевић је истакао да је Пошта Србије у текућој пословној години остварила добре резултате.

„Систем је ликвидан, дуговања немамо, а пословање је стабилно. Постоји простор да у наредној години постигнемо још више, добрим и одговорним планирањем које предузимамо, наставком улагања у аутоматизацију, дигитализацију и интеграцију, с једне, а са друге стране, отпочињањем реорганизације Предузећа и постепеном трансформацијом у акционарско друштво, како би се омогућила потпуна корпоративизација и функционалност система”, рекао је директор
Ђорђевић. Он је искључио могућност продаје и приватизације Предузећа.

„Покренули смо низ нових пројеката док убрзано радимо на развоју услуга које одговарају на
раст дигиталног тржишта и е-комерца, омогућавају поштанско-финансијске услуге из домова
корисника, смарт систем за пошиљке, е-Архивирање за привреду, пројекте е-Нотар и е-Телеграми, уз
обезбеђивање стандарда квалитета пружених услуга. У циљу аутоматизације испоруке пошиљака,
увели смо пакетомате и започели свеобухватну обнову поштанско-логистичких центара, пословница,
опреме и средстава за рад, обезбедили нове униформе за све запослене у технологији. Најновија је испорука 210 нових доставних и пет комбинованих путничких возила, поред раније испоручених 810 бицикала, 1.024 мопеда и 14 електромопеда, 100 доставних возила, 72 комби возила, 33 доставна возила за брдско-планински терен, као и четири камиона у овој години”, наставио је Ђорђевић.

„Водили смо стални социјални дијалог, повећали зараде почетком године, исплатили 13-ту плату, омогућили 24-часовно осигурање запослених, као и систематске прегледе за готово 15.000 радника.

Додатак на плату запосленима је исплаћен крајем новембра, још једну исплату додатка предвидели смо крајем месеца, као и исплату новогодишњих пакетића. Поред већ најављеног трајног повећања плата почев од јануарске зараде, исплатићемо божићни додатак на плату и позајмицу у јануару.

Оснивањем зависног предузећа Пост Про у априлу, остварујемо пословну сарадњу са великим пословним системима којима стављамо на располагање нашу развијену мрежу, док је за
запослене то прилика да посредовањем у продаји услуга Телекома Србија, Ауто-мото савеза Србије,
Банке Поштанска штедионица и других компанија, остваре додатну зараду и награде партнерских
компанија за остварене резултате”, рекао је у наставку директор Ђорђевић.

„Даљи развој, напредовање и ширење пословања, наставићемо да заснивамо на модернизацији, иновацијама, експанзији дигиталних услуга, између осталог унапређењу процеса пријема међународних пошиљки и убрзање процеса њиховог царињења, дигитализацију процеса пријема и уручења пост-експрес пошиљака и пакета на адреси корисника, као и омогућавање картичног плаћања на адреси корисника. Све то омогућиће здраву основу за нови раст и нове пословне успехе, даље побољшање услова рада, ново повећање зарада и побољшање материјалног положаја запослених”, закључио је Ђорђевић.