Размена искустава са Француском у циљу унапређења ефикасности правосуђа

Размена искустава са Француском у циљу унапређења ефикасности правосуђа

21/12/2022 Off By BERB

Foto: Smiljana Stepić/Ministarstvo pravde

 

Министарка правде Маја Поповић састала се данас са амбасадором Републике Француске Пјером Кошаром и судијом за везу у тој амбасади Фредериком Дибостом са којима је потврдила традиционално добре билатералне односе две државе.

 

Овом приликом добро је оцењена и сарадња Министарства правде Републике Србије и Министарства правде Републике Француске у области међународне правне помоћи у кривичним и грађанским стварима.

На састанку су посебно истакнуте активности Министарства на усвајању судских и јавнотужилачких закона и доношењу подзаконских аката, након недавно добијеног позитивног мишљења Венецијанске комисије.

Поповић је указала на значај спровођења уставних промена у циљу додатног унапређења владавине права, повећања ефикасности правосуђа и усаглашавања наших правних тековина са правним стандардим ЕУ.

Француски амбасадор је похвалио значајне реформе које спроводи Република Србија у области правосуђа, указавши да ће оне утицати на побољшање ефикасности правосуђа.

На састанку је закључено да ће се даља сарадња две државе унапређивати кроз размену искустава и бројне стручне обуке, које ће додатно унапредити ефикасност правосуђа у Србији.