Тимови за спасавање и рад на води у приправности

Тимови за спасавање и рад на води у приправности

17/12/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Поводом најављених већих падавина од стране РХМЗ-а које у наредних 48 часова могу проузроковати пораст водостаја река, припадници Сектора за ванредне ситуације МУП-а ставили су у приправност тимове за спасавање и рад на води и врше непрестани обилазак терена као и грађана на потенцијално критичним тачкама.

 

Припадници Одељења за ванредне ситуације у Краљеву врше обилазак терена у Краљеву, код Ушћа и у Рашки, где за сада нема угроженог становништва ни објеката.

Припадници Одељења за ванредне ситуације у Пријепољу у местима Бродарево, Ивање и Залуг код Пријепоља обилазе терен, мештане и прате ситуацију за случај потребе евакуације лица.

На терену су и припадници Одељења за ванредне ситуације у Шапцу и то у Љубовији, Малом Зворнику, Лозници, Богатићу, као и у Шапцу, Крупњу, Коцељеви и Владимирцима.

Сектор за ванредне ситуације је јуче упутио упозорење градским и општинским штабовима за предузимање свих оперативних и превентивних мера у циљу спречавања и ублажавања последица потенцијалних поплава у циљу безбедности грађана Републике Србије, њихове имовине и материјалних добара.