Компаније „Coca-Cola“ и „Бамби“ креирају додату вредност домаћој економији

Компаније „Coca-Cola“ и „Бамби“ креирају додату вредност домаћој економији

16/12/2022 Off By BERB

Foto: Đ.K.

 

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић изјавио је да макроекономски подаци за Србију упркос кризи изазваној ратом на истоку Европе и прекидом глобалних ланаца снабдевања бољи су од очекиваних – имамо раст БДП-а, рекордни ниво страних директних инвестиција који ће премашити четири милијарде евра у овој години, што је најчвршћи показатељ да инвеститори верују у Србију.

 

Момировић је, након представљања Студије друштвено-економског утицаја Coca-Cola HBC система и компаније „Бамби“, истакао да су Coca Cola систем и „Бамби“ компаније које додају вредност економији Србије, пружају подршку професионалном развоју младих, представљају партнере локалним заједницама и дају снажну подршку запошљавајућу директно више од 1.600, а индиректно приближно 15.000 домаћих радника.

Министар је додао да је Србија апсолутни лидер у региону када је реч о привлачењу страних директних инвестиција, а ово је и потврда да инвеститори не одустају од улагања у Србији, напрoтив, реч је о новим инвестицијама у нашу земљу, не само кроз долазак нових компанија, већ и кроз ширење пословања компанија које већ послују код нас.

То је изузетан податак и можемо бити потпуно задовољни, a ресорно министарство ће наставити са иницирањем промена у појединим законским актима и укидањем бирократских процедура које отежавају пословање домаћих и страних компанија.

Момировић је закључио да је то неопходно уколико желимо да ове компаније запосле нове раднике и на тај начин допринесу квалитетнијем животу у Србији.

Министар је на крају свог излагања искористио прилику да свим запосленим у компанији Coca-Cola HBC честита велики и значај јубилеј – 25 година пословања у Србији.