Србија једна од земаља које су најбрже напредовале у е-управи

Србија једна од земаља које су најбрже напредовале у е-управи

15/12/2022 Off By BERB

Фото: Марина Јанчевић

Министар информисања и телекомуникација у Влади Републике Србије Михаило Јовановић, учествовао је на представљању резултата „Модернизованог програмског концепта Националне академије за јавну управу од 2020. до 2025. године“ у Београду.

 

Јовановић је истакао да развој нових технологија условљава потребу коришћења ИКТ-а у свим сегментима живота за које је потребно савладавање нових вештина. Корак по корак градимо дигитални ауто-пут, креирамо програме по мери свих грађана, пружамо им неопходна знања и стварамо Србију без дигиталног јаза, указао је.

Посредник, а пре свега пријатељ и саборац у овом значајном подухвату, готово пола деценије, нам је управо Национална академија за јавну управу и Министарство државне управе и локалне самоуправе, нагласио је министар.

Јовановић је поручио да је постојао само један циљ – континуирано стручно оспособљавање, тако да сваки запослени службеник јавне управе увек одговори на потребе грађана и правилно, ефикасно, тачно и економично спроведе прописе без дискриминације на стандардизован и професионалан начин.

Министар је нагласио да је више од 60.000 полазника Националне академије за јавну управу прошло иновиране програме обуке и коришћење најсавременијих метода и техника што је допринело да систем стручног усавршавања буде подигнут на виши ниво.

Овим програмским концептом предвиђена је нова методологија тренинга која претпоставља коришћење иновативне дигиталне технологије за пренос знања у малим лекцијама са муллтимедијалним садржајем и улогу тренера који акценат ставља на консултовање полазника ради пуне примене стечених знања и вештина у пракси кроз најефективније методе укључујући полуге за мотивацију запослених.