Односи Србије и Француске одлични, сложили се Дачић и Мондолони

Односи Србије и Француске одлични, сложили се Дачић и Мондолони

15/12/2022 Off By BERB

Foto: MSP

 

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић разговарао je данас са директором Дирекције за континенталну Европу Министарства за Европу и спољне послове Републике Француске Фредериком Мондолонијем.

 

У срдачном разговору, шеф српске дипломатије је констатовао да су билатерални односи две земље одлични и да се константно крећу узлазном путањом, а да њихов значајан сегмент чине и политичке консултације два министарства предвиђене да се одрже 16. децембра ове године. Подвукао је значај стратешког партнерства две земље за даље унапређење свеукупних билатералних односа.

Директор Дирекције за континенталну Европу Министарства за Европу и спољне послове Републике Француске Фредерик Мондолони је, са своје стране, потврдио изврсне билатералне односе две земље и истакао најзначајније инвестиције и пројекте француских компанија – пројекат београдског метроа, концесија Аеродрома Никола Тесла у Београду од стране француске компаније Vinci Airports, пројекат изградње постројења за прераду комуналног отпада и производњу топлотне и електричне енергије у Винчи и др.

Током сусрета размењена су мишљења и о будућој динамици политичког дијалога две земље, сарадњи Србије и Француске у области економије и културе, питању Косова и Метохије, као и о актуелним међународним питањима.

Исказана је спремност да се настави сарадња и даље јачање добрих односа две земље у свим областима од обостраног интереса, како би се искористили сви постојећи потенцијали.