Министар Мемић разговарао са представницима хотелско угоститељске привреде

Министар Мемић разговарао са представницима хотелско угоститељске привреде

14/12/2022 Off By BERB

Аутор фотографијe: Kабинет министра

Министар туризма и омладине Хусеин Мемић разговарао је данас са представницима хотелско угоститељске привреде о оствареним резултатима у овој години и унапређењу амбијента за пословање туристичког сектора у Србији.

 

На састанку је констатовано да је 2022. година била успешна, имајући у виду опоравак туристичког промета који се, осим великог броја домаћих гостију, огледа и у повратку страних туриста из региона и других земаља.

Представници хотелско угоститељске привреде су упознали министра Мемића са главним изазовима у пословању, наводећи да су људски ресурси највећа препрека даљем развоју целог сектора, због одлива значајног броја запослених током пандемије који су променили занимање или отишли на рад у иностранство.

Мемић је истакао да ће ресорно министарство у наредном периоду бити активно посвећено решавању свих питања која оптерећују развој ове индустрије, а тамо где постоји потреба и кроз координацију са другим министарствима, будући да се ради о темама која захтевају системски приступ.
Поред тога, министар је рекао да ће у фокусу Министарства у следећој години, између осталог, бити јачање капацитета Туристичке инспекције у циљу сузбијања нелојалне конкуренције оном делу привреде који послује у складу са законом.