Министарство ће размотрити захтеве рудара „Ресавице”

Министарство ће размотрити захтеве рудара „Ресавице”

12/12/2022 Off By BERB

Фото: Зоран Петровић/МРЕ

 

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић разговарала је данас са представницима репрезентативних синдиката и в.д директором ЈП ПЕУ „Ресавица“ Сашом Спасићем о пословању „Ресавице“ и унапређењу положаја радника.

 

Министарство рударства и енергетике и држава ће уложити максималне напоре да размотри захтеве рудара како бисмо што пре дошли до компромисног решењa, поручила је министарка Ђедовић. На састанку је изјавила да је упозната са хронично тешком ситуацијом у „Ресавици“, подсетила на изузетно велике државне субвенције, али и указала на тешку ситуацију у којој се налази цео свет, па и Србија, када је у питању енергетика и у том смислу истакла да је приоритетни задатак да презимимо зиму са довољно енергије и енергената.

„Имате моје лично и професионално саосећање, јер као дете рудара добро знам колико ја ваш посао тежак и одговоран. Ваши захтеви за бољим условима рада и зарадама су оправдани, али морамо заједно да дођемо до стратешких и одрживих решења, како би се створили бољи услови за рад”, нагласила је Ђедовић.