Председник Вучић примио акредитивна писма новоименовене амбасадорке Грчке

Председник Вучић примио акредитивна писма новоименовене амбасадорке Грчке

12/12/2022 Off By BERB

Foto: Predsedništvo Srbije/ Dimitrije Goll

 

Председник Републике Србије Александар Вучић је, приликом церемoније примопредаје акредитивних писама, пожелео добродошлицу и успешан дипломатски мандат новој амбасадорки Републике Грчке Марији Леванди.

Током сусрета, председник Вучић је истакао да Србија придаје велики значај даљем интензивирању политичког дијалога и унапређењу свеобухватне сарадње са Грчком. Он је изразио задовољство постојећим узајамним разумевањем са премијером Мицотакисом, као и приликом да ускоро угости председницу Сакеларопулу.

Председник Вучић је нагласио да Србија веома цени подршку Грчке по питању територијалног интегритета и суверенитета и чврст став да не признаје једнострано проглашену независност Косова. Он је истакао и значај ангажовања Грчке на убрзању процеса евроинтеграција Србије.

Амбасадорка Леванди изнела је уверавања да Грчка не мења своју позицију по питању КиМ, подсетивши на изјаве премијера Мицотакиса.

Председник Вучић и амбасадорка Леванди изразили су наду да ће развој српско-грчких односа бити настављен на обострану корист, уз очекивање да буде одржана нова седница Високог савета за сарадњу Србије и Грчке.

Двоје саговорника су констатовали да је неопходно повећати економску сарадњу двеју земаља, посебно у областима где постоји значајан неискоришћен потенцијал.