Veče kongresnih ambasadora u “Crowne Plaza”

Veče kongresnih ambasadora u “Crowne Plaza”

05/12/2022 Off By BERB

Foto: Dobrica Mitrović

 

U svečanoj sali hotela “Crowne Plaza” u Beogradu 4. decembra organizovano je „Veče kongresnih ambasadora“ od strane Kongresnog biroa Turističke organizacije Srbije i tom prilikom su dodeljena priznanja Kongresnih ambasadora Srbije za 2022. godinu.

 

Klub kongresnih ambasadora Srbije iniciran je sa idejom da se istaknutim pojedincima, u sferama koje su vrlo značajne za razvoj društva u celini, oda priznanje za njihov entuzijazam i rad na promovisanju zemlje u stručnim oblastima kojima se bave. Posebna vrsta priznanja odaje se onim pojedincima koji su kroz svoj rad i angažovanje uspeli da osiguraju međunarodnu podršku za održavanje svetskih i evropskih kongresa njihovih asocijacija.

Ove godine, Kongresni biro Turističke organizacije Srbije obeležava 15 godina od svog osnivanja i rada na promociji destinacije za poslovna putovanja i poslovne događaje. Ovo je bila izuzetna prilika da se na jednom mestu okupe predstavnici kongresne industrije (predstavnici domačih udruženja, hotelijeri, PCO i DMS agencije, upravljači kongresnih prostora i drugi pružaoci usluga) sa ciljem da se ukaže čast pojedincima koji su svojim aktivnostima unapredili poziciju Srbije kao kogresne destinacije.

Značaj ovogodišnje dodela priznanja je posebno veći usled pandemijske pauze i uticaja na poslovne skupove u celom svetu, pa samim tim i u Srbiji. Celokupan uspeh srpskog turizma, kao jedne od destinacija koja se po svetskoj statistici najbrže oporavila, potpomogao je i veliki broj poslovnih susreta organizovanih ove godine, a da će turizam u Srbiji rasti i nadalje govori i broj dobijenih organizacija kongresa u godinama koje predstoje. Srbija je na međunarodnoj listi ICCA (International Congress and Convention Association), u odnosu na 2019. godinu, napredovala za tri pozicije nalazeći se među vodećih 50 zemalja sveta kada je u pitanju kongresni turizam, trenutno zauzimajući 47. mesto.

Najzaslužnijima u kongresnoj industriji priznanja su uručili direktorka Turističke organizacije Srbije gospođa Marija Labović i direktor Kongresnog biroa u Turističkoj organizaciji Srbije gospodin Dušan Borovčanin.

Dobitnici nagrade – Kongresni ambasadori 2022

1. Prof. dr Aleksandar Bošković
Naučni savetnik u Arheološkom Institutu u Beogradu
2. G-din Gradimir Dragutinović
Direktor GPA (Global Project Agency) Srbije
3. Prof. dr Snežana Komatina
Profesor na Katedri za naftno inženjerstvo na Tehničkom fakultetu Mihajlo Pupin u Zrenjaninu
4. G-din Velimir Vukadin
Predsednik Biatlon saveza Srbije i član Svetske biatlon Federacije.
5. Doc. dr Nikola Petrović
Psiholog i psihoterapeut na Filozofskom fakultetu u Beogradu
6. Dr Zoran Stanković
Specijalista ginekologije i akušerstva
7. G-đa Diana Kržanić Tepavac
Predsednica Izvršnog odbora ASITEŽ Srbije – Udruženja za razvoj pozorišta za decu i mlade
8. Prof. dr Dušanka Krajnović
Redovni profesor na Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i generalni sekretar Međunarodnog društva za istoriju farmacije
9. Prof. dr Ljiljana Mirković
Redovni profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu
10. Dr Vlasta Sikimić
Naučni saradnik u Institutu za filozofiju Filozofskog fakulteta
11. Dr Lara Lebedinski
Viši istraživač u Fondaciji za razvoj ekonomske nauke FREN i spoljna saradnica na Institutu ekonomskih nauka.