Дигитализација један од најважнијих приоритета Владе

Дигитализација један од најважнијих приоритета Владе

29/11/2022 Off By BERB

Foto: Marina Jančević

 

Министар информисања и телекомуникација у Влади Републике Србије Михаило Јовановић учествовао је на отварању конференције „Together Ahead“, компаније Cisco, којом је свечано обележено 20 година пословања ове компаније у Србији.

 

Mинистар Јовановић је истакао да је компанија CISCO већ две деценије важан партнер и подршка Републици Србији како би била равноправан учесник у развоју мрежних технологија, без којих се не може замислити комуникација и савремено пословање.

„Уз вашу помоћ наша земља се позиционирала на значајно место на мапи ИКТ технологија у овом делу Европе, како у самом процесу трансформације, дигитализације тако и у образовању и профилисању стручних кадрова“, нагласио је Јовановић.

Министар је рекао да је дигитализација један од највиших приоритета Владе Републике Србије, те да тако држава препознаје дигитално доба као прилику за значајно позиционирање наше земље у овој области.

Јовановић је истакао да се у циљу развоја широкопојасне комуникационе инфраструктуре, потпуне дигитализације образовног система и савременог приступа образовању и иновацијама, настављамо рад на капиталним пројектима. У току је реализација пројекта развоја руралног широкопојасног приступа са циљем покривања свих домаћинстава у Србији мрежама нове генерације. Прве две фазе обухватиће више од 800 руралних насеља и преко 150.000 домаћинстава, док ће завршетком треће фазе, до краја 2025. године преко 99% домаћинстава у Републици Србији имати брз фиксни приступ интернету.