Омогућити студентима да раде током студирања

Омогућити студентима да раде током студирања

28/11/2022 Off By BERB

Аутор фотографија: Зоран Вујасиновић/Министарство привреде

 

Министар привреде Раде Баста разговарао је данас са студентима, којима је поручио су они кичма развоја српског друштва, нагласивши да им треба омогућити да раде и зараде док студирају.

 

Баста је, на састанку са представницима Студентске асоцијације за међународну сарадњу (САМС) Правног факултета у Београду, рекао да разуме муке студената и њихових родитеља, будући да се и сам суочавао са истим проблемима током студирања.

Министар је истакао да је већини родитеља школовање деце велики ударац на кућни буџет, додавши да зато желимо да пружимо шансу младим људима, који су кичма развоја нашег друштва у целини, да стичу нова знања и искуства.
Баста је образложио своју идеју да се уведе флексибилно радно време за студенте тако да образовање не трпи, а да се у исто време помогне родитељима.

„Похађањем стручне праксе, односно рада током школовања, студенти стичу неопходна знања и искуства и то је одличан правац за стварање будућих квалитетних кадрова. Као министар пружићу подршку младима јер улагање у младе је улагање у будућност“, навео је Баста.

Представник студената Лука Ђурић рекао је да никада до сада нису били на састанку са министром у Влади Србије и захвалио се Басти на издвојеном времену.

Залажемо се за то да се привреда приближи студентима, поручио је Ђурић.