У међународној акцији заплењено преко 100 килограма кокаина

У међународној акцији заплењено преко 100 килограма кокаина

26/11/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

У међународној акцији Тужилаштва за организовани криминал, Безбедносно- информативне агенције и Министарства унутрашњих послова ПУ за град Београд, у координацији са иностраним партнерским службама Еурополом и Еуроџастом, у заједничкој акцији у Белгији заплењено је преко 100 килограма опојне дроге кокаин, чија улична вредност износи више од 10 милиона евра.

 

У овој акцији у Холандији ухапшени су припадници организоване криминалне групе српски држављани Д.Р. (28) и Д.П. (48), код којих је пронађено оружје и извесна количина новца за коју се сумња да је настала извршењем кривичних дела, док су у Белгији и Луксембургу ухапшени такође српски држављани С.K. (36), Ђ.Д. (32), Ј.В. (33), једно НН лице, као и држављанин БиХ С.Ђ. (42).

На територији Београда ухапшен је српски држављанин В.В. (29), коме је одређено задржавање од 48 сати, који ће уз кривичну пријаву бити приведен надлежном тужилаштву.

Полиција наставља са координисаним радом на расветљавању свих околности у вези дистрибуције поменутог наркотика и на откривању осталих чланова наведене међународне организованане криминалне групе.